<h2>Κρεοπωλείο Μανώλης</h2> <h2>Κρεοπωλείο Μανώλης</h2> <h2>Κρεοπωλείο Μανώλης</h2> <h2>Κρεοπωλείο Μανώλης</h2>
Previous Next
Η συντήρηση του κρέατος

Η συντήρηση του κρέατος

Τα νωπά κρέατα πρέπει να διατηρούνται οπωσδήποτε στο πιο κρύο μέρος του ψυγείου, μεταξύ 0 και 4° C



Τα προϊόντα είναι συσκευασμένα έτσι ώστε να διατηρούνται στις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και συντήρησης.

Στο ειδικό χαρτί του κρεοπωλείου – σχεδιασμένο έτσι ώστε να διατηρεί το κρέας με τον καλύτερο τρόπο – το κρέας διατηρείται στο ψυγείο από μία έως τέσσερις ημέρες ανάλογα το κομμάτι. Ο κιμάς πρέπει να καταναλώνεται το πολύ 12 ώρες μετά την αγορά και τα κομμάτια όπως το συκώτι κι η γλώσσα μέσα στο 24ωρο.

Το διάστημα στο οποίο μπορεί να καταναλωθεί το κρέας ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της συσκευασίας που προτείνεται στον πελάτη.

Οι πιο συνηθισμένες μορφές συσκευασίας είναι 3 κατηγοριών: απλή συσκευασία, σε κενό αέρος (vacuum) ή σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα. Το κρέας μπορεί να διατηρηθεί από 3 μέρες έως 3 εβδομάδες, υπό την προϋπόθεση ότι έχει παραμείνει κλειστό. Οποιοσδήποτε λάθος χειρισμός κινδυνεύει να επιβαρύνει το προϊόν και θέτει τις αρχικές ημερομηνίες κατανάλωσης εκτός ισχύος.

Το συσκευασμένο κρέας (σε διάφανη μεμβράνη) πρέπει να μπορεί να « αναπνέει». Επομένως αποφεύγουμε να τοποθετούμε τα σκαφάκια το ένα επάνω στο άλλο.
Τα κατεψυγμένα προϊόντα διατηρούνται στους – 18° C σε έναν καταψύκτη, μέχρι την τελική ημερομηνία κατανάλωσης.

Μπορούμε να καταψύξουμε το κρέας και τα υποπροιόντα στο σπίτι μας, αρκεί να τηρηθούν ορισμένοι κανόνες:

  • Χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στην κατάψυξη στους – 24° C έτσι ώστε να καταψυχθεί γρήγορα.
  • Τηρώντας τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής.
  • Με σεβασμό στη διάρκεια συντήρησης που διαφέρει για το κάθε κομμάτι κρέας και τα υποπροϊόντα.